България
    |         |         |    

 
Skincare Questions and Answers

   
 

Защо трябва да използвам отделен крем за очи?

Кожата около очите е много по-фина и деликатна, тъй като има много по-малко мастни жлези в сравнение с кожата на лицето като цяло. Поради тази причина кожата около очите се нуждае от специални грижи. Обикновено овлажнителите / кремовете за лице са доста тежки за нежната кожа около очите.

За това са създадени специални кремове и гелове за областта около очите, които имат лека и недразнеща формула. Аvon предлага разрешения на различните проблеми с кожата около очите – Покривен крем за сенки под очите, Успокояващ гел за очи с липозоми,
Гел за очи с алое, Стягащ комплекс за очи за зряла кожа и Хидростягащ крем за очи. Начинът на нанасяне на крема за очи също оказва важна роля – винаги нанасяйте малко от крема/гела за очи, с леки потупвания с пръсти и с движения от външния към вътрешния край на окото.


         

Има ли някакъв смисъл от използването на нощен крем?

ДА! Най-доброто време за възстановяване на текстурата и влажността на кожата е по време на сън.

Ние силно препоръчваме Хидростягащия нощен крем, който мигновено повишава нивото на влажност на кожата на 185% и използва ензимо-балансираща технология за преодоляване на признаците на ранно стареене на кожата. Кожата става по-стегната и еластична.


         

Как да нанасям крем за лице /овлажняващ продукт/?

Винаги нанасяйте крема с масажиращи движения, насочени навън и нагоре, като избягвате разтягането на кожата.


         

Какъв трябва да бъде дневния ми режим за грижа за кожата?

Красивата кожа е резултат от балансиран режим на хранене, хидратация, адекватни физически упражнения, предпазване от слънцето и подходящ дневен режим за грижа за кожата, който включва:


Стъпка 1:
Почистване. То е от изключителна важност, трябва да се прави два пъти дневно с мек крем за почистване, който не изсушава кожата.


Стъпка 2:
Тонизиране. Тоникът за лице рехидратира, охлажда, подхранва и освежава кожата. Той отстранява остатъка от мазнина, нечистотии и грим, които почистващия продукт не е премахнал.


Стъпка 3:
Ексфолииране – спомага за отстраняване на мътртвите клетки на повърхността на кожата.

Внимание: Не трябва да се използват повече от 1-2 пъти седмично.Стъпка 4:
Овлажняване – сутрин и вечер.
 


         

Как действат различните продукти за лице?

* Почистващи кремове и ексфолианти за лице -  премахват замърсяванията, остатъците от грим и мъртва кожа.

* Тоник за лице – премахва нечистотиите, които са останали по повърхността на лицето след почистването.


* Кремове за лице – Възвръщат влагата в кожата, запечатват я и я защитават от вредни бактерии.


* Маски за лице – глезят и успокояват кожата, както и я почистват в дълбочина.


* Кремове за очи  - те биват два вида –успокояващи, които се грижат за нежната кожа около очите, втори вид – коригиращи, които покриват тъмните сенки. Има и продукти, които съчетават качествата на тези два вида.

* Слънцезащитни филтри –ежедневното ползването на продукти с такива филтри може да предпази кожата от поява на бръчки, преждевременно остаряване на кожата и рак.


* Балсами за устни – те овлажняват устните, предпазват кожата от напукване, както и предпазват от слънчевите лъчи, ако са снабдени със защитни филтри.


* Продукти против акне – те съдържат определени съставки като салицил, които спомагат за намаляването на бактериите, причиняващи акне.
Алфа-хидрокси киселини – те се използват, за да намалят фините бръчки и да подобри тена и структурата на кожата.


         

Как да направя безжизнената си кожа отново свежа и блестяща?

Трябва да ексфолиирате кожата си поне веднъж седмично с нежни движения. Ето и някои от нашите продукти - Ексфолиант за лице с кафява захар, Ексфолиант за лице с екстракт от бял чай, Микро-ексфолиант, Ексфолиант за лице с алое и киви, Ексфолиант за лице с масло от чаено дърво.

Внимание:

Никога не трябва да натискате или да опъвате кожата си, защото рискувате да я разтегнете.

Това е бърз начин да освежите кожата на лицето, а за още по-блестящ резултат след ексфолиирането нанесете маска за лице – можете да изберете между Дълбоко почистваща маска за лице, Интензивно хидратираща маска за лице, Маска за лице Anew Ultimate, Маска за лице с морска сол, Подхранваща маска за лице с манго и страстниче, Хидратираща маска за лице с мед и мляко, Хидратираща маска за лице с алое. За освежаване на лицето по всяко време и място можете да използвате спрей за лице например Освежаващ спрей за лице с екстракт от бял чай или Освежаващ спрей за лице с манго и страстниче.


         

Кога трябва да започна да използвам продукти против стареене на кожата?

От 25-годишна възраст е добре да използвате специални продукти против стареене като предпазана мярка

1 или 2 пъти годишно – например в началото на есента и пролетта. Подходящи за целта са например Стягащия серум и Възстановяващия нощен серум, които стимулират естествените функции на кожата и предпазват от преждевременно състаряване.


         

Използвам крем за очи и крем за лице. Кой трябва да нанасям първо?

Всъщност няма никакво значение. Все пак е по-удобно първо да нанесете крема за очите, а след това и този за лицето.


           

Трябва ли да почиствам лицето си сутрин и вечер?

Да. Изключително важно е да почиствате лицето си и сутрин, и вечер, дори и да не носите грим. Сутрешното почистване има за цел да елиминира секрециите на кожата, които са се образували през нощта, а вечерното – да разтвори и премахне грима и нечистотиите натрупани през деня – замърсявания, прах и др.


             

Има ли разлика между дехидратираната и сухата кожа?

Дехидратираната кожа е кожа, на която й липсва вода, докато на сухата кожа й липсват липиди и тя трябва да се подхранва.