България
    |         |         |    

 
Fragrances Questions and Answers

   
 

Каква е разликата между парфюма и тоалетната вода?

 Разликата между различните форми на ароматите зависи основно от концентрацията на ароматното масло и съдържанието на спирт. Парфюмите обикновено имат висока концентрация на ароматно масло, докато при тоалетните води съдържанието на ароматно масло и спирт е по-малко.

Затова ще откриете разлика и в цените на един и същ аромат в зависимост от формите, в които се предлага.

Афтършейвът е създаден специално, за да бъде използван върху деликатната кожа на лицето. Съдържанието на ароматно масло в него е относително ниско, за да не дразни кожата.

Афтършейвът съдържа също така и омекотяващи съставки като глицерин, който има успокоително действие.
.


         

Колко дълго се запазва ароматът в шишенцето?

Ароматът се запазва в продължение поне на 3 години, след което ароматното масло започва да отслабва и променя качествата си. Важно е да съхранявате ароматите в оригиналните им картонени кутийки, да не ги излагате на директна слънчева светлина и да не ги подлагате на резки температурни промени.
 


         

Какво означават понятията върхови, сърцеви и базови нотки?

Създателите на аромати съчетават няколко съставки, за да оформят определено ухание. Затова те комбинират специално подбрани нотки, които разгръщат своето ухание в различно време.

Върховите нотки  са най-леки – те се усещат в момента на слагане на парфюма. След десетина минути ще почувствате сърцевите нотки, а след около час ще усетите трайните базови нотки на уханието, което сте избрали. Затова е препоръчително да бъдете с един парфюм поне за час, след което да решите дали той е подходящ за вас.


         

Струва ми се, че любимият ми парфюм мирише по-различно от момента, в който за пръв път го ползвах преди няколко години. Може ли формулата да се е променила?

Производителите на аромати имат високи стандарти и много строг качествен контрол, за да са сигурни, че всеки аромат е със същата миризма, с която винаги е бил. Това, което може да се промени във времето е химията на вашето тяло, предизвикано от диети, хормонални промени или лечения. Ако вече не сте доволни от стария си фаворит, сега е времето да опитате някои от нашите нови аромати


         

Харесва ми да съм парфюмирана, но понякога чувствам, че парфюмът стои доста тежко, нанесен директно на тялото. Как това може да се промени?

Опитайте да пръснете любимия си парфюм във въздуха директно пред вас. След това просто преминете през ароматния облак. Така ще получите лек ароматен ефект.


         

Колко дълго може да се задържи един аромат върху кожата?

Ароматът би трябвало да се задържи в продължение на 3 до 6 часа в зависимост от нивото на концентрация на ароматно масло. Химията на тялото също е определящ фактор. За да задържите аромата по-дълго време върху кожата си, опитайте да го подсилите като използвате тоалетни продукти от същата серия, например гел за душ, рол-он дезодорант, спрей за тяло или лосион за тяло.


         

Трябва ли да сменям парфюма си през различните сезони?

Да. За летните топли дни по-подходящи са леките, въздушни аромати. Изберете подходящо разхлаждащо ухание, докато за зимата по-подходящи са наситените мускусови ухания.
.