България
    |         |         |    

     
Make up Questions and Answers

Трудно ми е да избера нюанс на фон дьо тена. Как да разбера кой е подходящ за мен?

За да подберете подходящия за вашата кожа нюанс на фон дьо тен, нанесете малко количество от продукта по линията на челюстта. За да избегнете рязка разлика, сравнете нюанса с цвета на кожата както на лицето, така и на врата - при идеалния избор не трябва да има разлика.

Освен това трябва да знаете, че различните по консистенция продукти са подходящи за различен тип кожа – течните са удачни за суха кожа, кремообразните също са подходящи за суха кожа, като не трябва да се нанасят на мазна или комбинирана кожа. Фон дьо тенът 2 в 1 (3 в 1) е най- подходящ за смесена кожа, тъй като леко изсушава кожата. Тониращите овлажнители могат да се използват  самостоятелно или под фон дьо тена и са подходящи за всеки тип кожа


         

Може ли фон дьо тенът да навреди на кожата ми?

Напротив, дори точно обратното – в същност той спомага за предпазването на кожата. Тъй като фон дьо тенът е бариерата между кожата и околната среда, Аvon създава продукти, които да предпазават кожата от вредните UV лъчи – например Подхранващ овлажнител за лице с тониращ ефект, Фон дьо тен “Дълготраен комфорт”, Фон дьо тен Incredible Finish, Фон дьо тен адаптиращ се към кожата, Адаптиращ се към светлината фон дьо тен. Освен това те съдържат и редица витамини, които действат като антиоксиданти за кожата


         

Никога не съм използвала руж, как и къде се нанася?

Най-нежният начин, по който изглежда ружа, е когато е нанесен върху скулите. Разнесете цвета от бузата навън към слепоочията, срещу върха на ухото като покривате цялата скула с леки движения. Един интересен и полезен трик е да нанасяте ружа докато се усмихвате - започнете леко от бузите и разнесете по скулите.


         

Кога да използвам фина пудра на прах, а кога - компактна?

Няма определени правила - някои жени предпочитат фината пудра на прах, някои - компактната. Фината пудра на прах е най-подходяща за фиксиране на фон дьо тена, компактната пудра е лесна и удобна за употреба през целия ден.


         

Когато си сложа тъмен нюанс червило ми се струва, че изглеждам прекалено силно гримирана. Къде бъркам?

Ако пробвате по-силен нюанс червило, тайната да изглеждате добре е да сте леко гримирани с неутрални сенки за очи, за да постигнете баланс. Помнете, че професионалният подход изисква да използвате фин очертаващ молив за устни, след което да нанесете червилото с четка за устни. За да смекчите цвета на червилото, можете да нанесете върху него по-светло червило или гланц за устни.


         

В каква последователност да се нанасят червилото и молива за устни?

1 стъпка:

 Нанесете малко фон дьо тен върху устните, за да ги омекотите и изгладите.

Целта е да се изглади повърхността на устните и червилото да трае по-дълго време.

Можете да нанесете и пудра на прах.2 стъпка:

 Използвайте молив за устни, които съответства на цвета на червилото или да е един нюанс по-тъмен. Очертайте устните като започнете от единия край на долната устната и завършите в другия.

 По същия начин очертайте и горната устна. Не изкарвайте молива до самите крайчета на устните.

 След това попълнете целите устни с молива, за да избегнете получаването  само на линия, когато

 червилото ви се изтрие. Разнесете леко с пръсти.

 


3 стъпка:

Нанесете червилото с четка. Необходимо е да започнете в центъра на устните и да разнесете цвета към края на устата. Нанесете още веднъж червило с четката, а за по-драматичен вид – може да сложите и трети слой. Накрая попийте излишното количество със салфетка.4 стъпка:

По желание можете да нанесете гланц за устни, за да им придадете красив блясък.


         

Искам червило, което да ми помогне да придобия секси изражение. Какво предлагате?

Опитайте нашето Подхранващо червило от серията Beyond Color. То съдържа комплекс, който действа в хармония с естествения колаген, отделян от устните. По този начин те придобиват по-голяма плътност и мекота. С това червило не само ще придобиете секси вид, но също така то ще се погрижи за вашите

устни да бъдат добре овлажнени и подхранени.


         

Много харесвам сенки за очи, но ми е трудно да ги нанасям правилно. Как мога да го направя?

За постигане на максимално добър ефект е най-добре да използвате 3 цвята сенки – много светъл,

среден и тъмен цвят.  

Най-светлия цвят ще озари и уголеми очите.Средният цвят ще придаде дълбочина на погледа, а най-тъмният служи за дълбочина и очертаване на очите.


 
Нанесете най-светлия цвят под линията на веждите. Средният цвят трябва да се нанесе в гънката на клепача, като той трябва леко да се слее с по-светлия, за да не се откроява рязко.Най-тъмният цвят от сенките трябва да нанесете в края на горния клепач и в основата на миглите на долния клепач. Отново трябва леко да прелива към средния цвят. Ако очите ви са раздалечени можете да прескочите последната стъпка.


         

Каква е правилната последователност за гримиране на лицето?

Коректор – нанася се на участъците, които искате да коригирате или да прикриете дребни проблеми на кожата.
Фон дьо тен – за нанасянето му използвайте леко навлажнена гъбичка или го разнесете с пръсти. Започнете от челото с движение надолу към брадичката.Внимание:

Трябва да подготвите кожата предварително като нанесете подходящ крем за лице!
Пудра – използвайте я, за да фиксирате фон дьо тена, като не я размазвате, а нанасяте с леки потупващи движения. В противен случай рискувате да изтъркате фон дьо тена.


Сенки за очи.


Молив за очи.

Спирала за мигли – нанесете в 2 или 3 слоя.


Руж – нанесете го върху скулите с движения на горе, като цвета трябва да изглежда прозрачен, а да не се откроява ярко.


Молив за устни, червило и / или гланц за устни. 


     
          

Мога ли да нанасям пудра без да съм си сложила фон дьо тен?

Да, разбира се, ако предпочитате естествения и прозрачен грим. Пудрата може да се използва самостоятелно или върху дневния ви крем за матирана и свежа кожа. Тя незабавно изглажда и озарява кожата. Ако обаче, тя се нуждае от корекции, тогава поне използвайте коректор и / или фон дьо тен за основа.